Home Travel 10 Things You Need To Do in Chicago

10 Things You Need To Do in Chicago

written by Raluca Lazarut September 19, 2016

Articolul ăsta trebuia să-l scriu demult, înainte sa trimit mesaje kilometrice, email-uri de bătrână decrepită și liste cu ce experiențe trebuie să bifeze cei care vin la început aici sau cei ce doar vizitează. Ei îmi cereau tips, eu trimiteam link-ul și toată lumea era fericită.

Sigur că e un oraș mare, complex, cu multe lucruri de văzut, de vizitat, de admirat, de pozat și de Instagramat, dar pentru că am avut la dispoziție aproape doi ani în care am încercat toate prostiile, astea câteva sunt preferatele mele și le-aș recomanda unui prieten de vârsta mea, care vrea să mănânce bine, să vadă locuri frumoase, să experimenteze ce nu poate în alte vacanțe și să rămână cu o amintire specială legată de orașul ăsta. Pentru că, întâmplător, eu îl găsesc fermecător.

1. Turul Arhitectural pe râu și pe lac

Am pus turul pe primul loc pentru că e o experiență atât de faină încăt eu l-aș lua o dată pe lună, deși am fost deja de vreo patru ori. Sună ca un șablon turistic și deja îți imaginezi o coadă interminabilă la bilete, mulți chinezi care fac poze ca posedații și un ghid plictisit de aceeași poveste în fiecare zi. Nu e deloc așa. Știți filmul “The Break-Up” cu Vince Vaughn și Jennifer Aniston, în care el e ghid pe o barcă în Chicago și e funny, râd toți pe barcă ca apucații?  E,  exact așa e realitatea. Ghidul e întotdeauna un tip mega simpatic, cu glume bune și mereu diferite, pare că ai la pachet și un un pic de stand-up comedy odată cu biletul. Iar turul propriu-zis e spectaculos! Arhitectura orașului ăstuia nu poți s-o admiri mai bine dintr-o altă perspectivă decât de pe râul Chicago.

Chicago cityscape and river

Aici afli și despre poveștile picante din spatele fiecărui zgârie-nor, despre amantlâcurile celebre ale orașului și despre incendiul din 1871 care a distrus o mare parte din Chicago, motiv pentru care Windy City a fost reconstruit în mare parte și pentru care are aura unui oraș nou și modern.

O să vă placă. Promit.

2. Un meci de baseball pe Wrigley Field.

Aici chiar nu-i nimic spectaculos sau mega fun, dar atmosfera chiar e una specială. Se bea și se mănâncă încontinuu, lumea e relaxată, veselă și comunicativă, unii se mai trezesc să cânte imnul echipei, iar dacă te simt că ești nou pe stadion, n-ai cum să nu afli despre grecul William “Billy Goat” Sianis, care i-a blestemat pe cei de la Cubs și începi să-l urăști și tu pe nenorocit. Ideea e că n-au mai câștigat din 1908. Dar fanii, fani!! Ăia da fani!!

Și e cumva total diferită atmosfera față de un meci din NBA sau hockey, greu de explicat, dar trebuie experimentat. Eu în afară de home run-ul ăla -deși s-au chinuit câțiva să-mi explice regulile-  nimic nu pricep, dar tot îmi place.

Și mai e ceva, io n-am înțeles cum dracu e stadionul plin marțea la ora 1!! Ăia nu lucrează nici unul?

chicago-cubs

3.   Brunch la Bongo Room

Românii nu au cultura micului dejun, eu nu m-am obișnuit nici aici să mănânc breakfast. La mine mic dejun înseamnă o cafea cu lapte de migdale și poate un smoothie de fructe.  Dar americanii au un cult pentru mic dejun, de la oatmeal cu nuci și fructe, bagels, pancakes, lobster rolls, ouă Benedict, ginger bread, veggie burrito, hashbrowns,  până la bacon canadian, cârnați și chorizo. Aia bagă, nu se joacă.

Ca atare, sunt mii de locuri de brunch. Am încercat și eu multe, dar absolut niciunul nu se compară cu Bongo Room! Sigur că e o veșnică coadă afară, indiferent de zi și de oră, în weekend poți aștepta și câte o oră și jumătate, dar efectiv nu contează. Și nu sunt doar eu, i-am virusat pe toți cei pe care i-am cărat acolo.

Nu-mi asum descoperirea asta, pentru că soțul m-a dus aici prima dată, dar îi mulțumesc constant pentru orgasmul culinar pe care-l am de fiecare dată când mânânc omleta cu avocado și chorizo sau clătitele cu pretzels, ciocolată albă și caramel. Eu așa ceva bun n-am mâncat în viața mea. Amin.

img_9557Bongo Room chiar e un must-have în materie de mic dejun și brunch.

4. Party de zi pe Lacul Michigan.

Personal, am trăit una din cele mai faine zile de vară.  Combinația de prieteni,  view incredibil, apă, viteză, muzică, prosecco și un apus frumos n-are cum să te lase indiferent.

video

5. Museum Of Science

Ăsta nu e doar un muzeu, că așa, muzee interesante, are fiecare oraș mare. E un paradis al științei!

Un loc în care roboții joacă șah cu copiii, în care puii ies live din ouă, în care te poți pierde într-un labirint al oglinzilor, în care se simulează tornade sau te trezești transpus în te miri ce dimensiune. Muzeul de știință e absolut fantastic!

msi_mirrormaze

6. Baby Back Ribs la Smoke BBQ

barrs_pork_rib

No comment.

7. Catch a movie in the park.

Sigur că treaba asta cu filmul în aer liber se practică vara în multe locuri, dar un film în Millenium Park e special, zic.

img_0019

Mai special decât un film Downtown, pare a fi o zi la Festivalul Ravinia, precedat de un picnic și un concert. N-am fost încă, dar mi s-a promis o zi de vară de neuitat.

img_0020

8. Un pahar de vin -sau câte or fi- la City Winery, locația de pe Riverwalk.

Recomand Sauvignon Blanc de la Kim Crawford și un prieten cu care să depeni amintiri.

fullsizerender-4

9. Get out on The Ledge!

fullsizerender-5

10. Chill la 3 Arts Cafe.

Pentru mine, lounge-ul făcut chiar în incinta magazinului de mobilă Restoration Hardware rămâne locul preferat. E perfect pentru cafea, pentru lunch, pentru șampania dinainte de cină, pentru întâlniri prelungite cu prietena cea mai bună, pentru orice. Partea foarte cool e că îți poți lua paharul și te poți bucura de oricare din încăperile magazinului.  Extravaganța e să-ți bei cafeaua pe canapeaua de 7 mii de dolari…

E un loc chic, cu extrem de multă lumină, cu un vibe pozitiv și cu niște detalii de design atât de bine plasate, încât locul e o oază de relaxare, efectiv.

fullsizerender-6

Enjoy!

You may also like

Leave a Comment