Home Beauty Spring beauty tips

Spring beauty tips

written by Raluca Lazarut April 11, 2016

Din ciclul – primăvara este atunci când simți că ai chef să fluieri, chiar dacă ai un pantof plin de noroi – așa și eu cu prostiile mele. Dar am mai încercat niște produse noi și câteva sunt minunate. Minunate am spus.

N-am reușit niciodată să mă împac cu gândul că o loțiune de corp bună nu trebuie să aibă miros ca să-și facă treaba. Sigur că aș alege una care lasă pielea mătăsoasă în defavoarea celei care te înnebunește cu aroma ei. Dar tot timpul am tânjit după crema care hidratează puternic, miroase bine, are ingrediente prietenoase și nu lasă pielea lipicioasă.

Iar nebunia asta de Brazilian Bum Bum le cam are pe toate.

IMG_5713

Mirosul e made in Heaven, un amestec de prospețime, plajă, aer curat, vacanță și libertate. Hidratează foarte bine, dar, totodată are o textură lejeră, se absoarbe rapid și lasă pielea strălucitoare. E acel glow natural, de piele bronzată și sănătoasă, fără vreun glitter încorporat în el. Nu are parabeni,  ftalați, uleiuri de silicon sau coloranți sintetici, iar ca un plus, conține guarana și cofeină -de aici și efectul de fermitate-  pe care ți-l dă.  Bum Bum chiar e Bum.

Și dacă tot am vorbit de miros, ceva mai nasol decât cel al loțiunii autobronzante la câteva ore după ce o aplici pe piele, nu există! Ei tot insistă că ar fi nu știu ce esență de morcov. Nici pomeneală, miroase a oțet stătut. Mă declar regina neîncoronată a cremelor autobronzante… nu a oțetului.  Le-am încercat pe toate, a fost una mai bălăcărită decât alta. Am găsit de-a lungul timpului câteva care nu pătează și care se duc treptat, dar un lucru e cert, loțiune care să bronzeze și să nu miroase, nu există. Oricum, cea câștigătoare e, de departe, Vita Liberata. În România se găsește la Sephora.

IMG_9914

Producătorii recomandă să o aplici cu o mănușă, dar asta chiar merge și fără, nu lasă dâre pe piele dacă o întinzi bine și nici nu pătează palmele. Sigur că începe să duhnească, dar mult mai târziu și mult mai puțin decât celelalte, iar secretul e să o aplici, iar după trei ore să faci duș. Apucă să-și facă efectul -adică bronzează pielea- și nu mai e nevoie să suporți mirosul de ”morcovi”. Și sub nicio formă să nu dormiți noaptea cu ea, poate fi motiv de divorț.

N-am folosit deloc produsele Aveda până nu demult, nici măcar nu vroim să le încerc, vorba ăluia mic al lui frate-mio, respectiv finul din dotare- “nu-mi plăcea de ele”. Scorpioni demenți, cu fixuri.

Și apoi am avut două colaborări cu ei pe partea de styling, ca model, și am avut ocazia să le testez produsele. Câteva extreeeem de bune. Nici n-am știut că sunt de zeci de ani pe piață, că au un institut de beauty, o școală de traineri, propriile linii profesionale de produse de înfrumusețare, pe care le perfectează de la sezon la sezon. Lansează nuanțe și texturi de vopsea de păr, tunsori și coafuri tot timpul și sunt considerați trendsetters în domeniu. Așa l-am cunoscut pe Jon Reyman, directorul artistic al Aveda și acel personaj extrem de influent în domeniul părului. Am aflat că are trei saloane, în LA, San Francisco și New York și că o tunsoare la el costa 400 dolari…

Și fiindu-mi prezentat ca acest guru al tunsorilor, mi se părea deplasat ca cineva să-l divinizeze că tunde bine. Doar nu a inventat el gaura la macaroană, sau mă rog, la coc. Dar experiențele cu el mi-au dovedit că tipul e tare talentat,  are o mână fermecată,  e funny,  are povești interesante și dă niște explicații și tips-uri atât de -la îndemâna oricui -încât nu-ți vine să crezi că nu le-ai știut niciodată. Jon e foarte cool.

IMG_0184

Nu știu de ce am făcut introducerea asta, că vroiam să vorbesc despre produsele Aveda.

Au un șampon uscat tare bun. Nu doar pentru vacanțe- când ai vrea să nu trebuiască să te speli pe cap în fiecare, dar să arăți și decent în miile de poze pe care le faci și le vezi peste ani- dar și pentru momentele când ai nevoie de niște volum la rădăcină și poate un touch de prospețime. Ăsta le are pe toate și e și mic ca dimensiune,  îl puteți lua cu voi în bagaj fără probleme. Secretul, ca și la oricare dry shampoo, constă în perierea la câteva minute după aplicare, ca scalpul și părul să râmână neîmbâcsite și fără urme albe.

IMG_4641

Un produs de la ei care- într-adevăr își merită banii-  e tratamentul de păr Aveda Dry Remedy BB Moisturizing Masque. Atât de hrănitore și totuși nu lipește părul de cap. Iar mirosul e din Raiul mirosurilor. Cam așa arată părul meu măciucă după mască, necoafat!

IMG_0181

Și tot la capitolul odoruri, vă recomand o minune de primăvară- Moonlight in Heaven by Kilian.

Când am citit componența, m-am îngrozit. Lapte de cocos, vetiver, orez, fasole tonka și piper roz. Cum așa ceva?

N-am fost niciodată fana extractelor florale, mai ales că ăsta părea feminin cu dedicație. Nu mi-au plăcut parfumurile fresh și n-am vrut niciodată să miros a liliac, portocale și mango. Dar parfumul ăsta chiar e o combinație teribilă de arome,  cu foarte multă personalitate, un floral greu și amețitor care merge ușor purtat și de bărbați. Am mai încercat Love și Beyond Love, mi-au plăcut și alea, dar Moonlight in Heaven e un must vara asta.

Enjoy! 🙂

You may also like

2 comments

Lorie April 11, 2016 at 3:19 pm

Bum Bum-ul se gaseste si in Romania sau se poate comanda online de undeva?

Reply
maria April 13, 2016 at 11:08 am

Voi incerca si eu tratamentul de par de la Aweda ca am, un par foarte rebel http://bit.ly/1VhkC3y

Reply

Leave a Comment