Home Lifestyle Mersul pe bicicletă

Mersul pe bicicletă

written by Raluca Lazarut February 28, 2016

Azi dimineaţă, în drum spre Cornelia, care mi-a pregatit, deja celebra lasagna cu spanac şi ricotta, am văzut un domn la cămaşă şi cravată, care, în loc de maşină, a ales să meargă la serviciu, pe bicicletă. Primul sentiment: de vinovăţie. Puteam şi eu să înlocuiesc cele patru roţi cu două, dar n-am făcut-o…motive am găsit imediat: aveam de luat haine de la curăţătorie, n-aveam unde să-mi pun geanta de sală şi nici mâncarea de la Fibrio, nici mie nu mi-a venit să cred ce repede am găsit scuze… De fapt, ăsta e secretul, să reuşeşti să renunţi la comoditatea pe care ţi-o oferă maşina şi să laşi deoparte prejudecăţile altora…

femei-in-ctrl-raluca-lazarut-malvina-cervenschi-si-andreea-constantin-sustin-ecologia-cu-stil_11

Mersul pe bicicletă nu doar că e benefic sistemului vascular, pulmonar şi cardiac, dar e o metodă eficientă de a slăbi şi a te menţine in formă; m-am interesat, se spune că arzi aproximativ 230 de calorii într-o jumătate de oră de mers pe bicicletă, la o viteză moderată. Mie, pedalarea îmi dă o stare foarte bună, îmi eliberează parcă mintea, mă relaxează teribil.

Ce ciudat mi se pare că tinem minte şi ne marchează nişte lucruri aparent banale, nu uit senzaţia de libertate şi de bucurie pe care am avut-o când am mers cu bicicleta într-un sat provensal acum două primăveri… pedalam cu o voluptate greu de descris, inspiram aerul acela unic şi aș fi vrut să am puterea să sorb toate miresmele ce ma înconjurau…

Nu bag mâna-n foc că veţi simţi ce-am simţit eu, dar un lucru e cert, bicicleta nu consumă benzină, nu poluează, nu necesită un loc de parcare, este un mijloc de transport facil şi e un mod extrem de plăcut de a face mişcare.

Prietenii de la Mai Mult Verde mi-au oferit încă o ocazie să aleg două roţi în loc de patru. Am pedalat pentru a conștientiza trecătorii că bicicleta poate fi oricând o opțiune cool de a înlocui automobilul sau poate pentru a da o idee, a inspira și motivele ar putea fi și altele la care eu nu m-am gândit. Dar m-aș bucura dacă, prin evenimentele și proiectele pe care le-am făcut cu echipa asta faină, am schimbat obiceiul unui singur bucureștean.

You may also like

Leave a Comment